Provident
blog

Novemberi nyár: hagyjuk itthon a telet!

Bár még csak november közepe van, a rövid nappalok, a korai sötétedés, a váratlan hideg mégis mind hatással vannak hangulatunkra. Egy olcsó nyaralás, egy napos tengerpart, egy okosan megszervezett utazás kizökkenthet minket a szürke hétköznapokból. Hagyjuk itt egy kicsit a telet, jöhet egy last minute Törökország a vibráló hangulatával, vagy Málta partjai a tenger hullámzásával! Nézzük, az olcsó tengerpartokat, ahol novemberben is süt a nap!

Ahhoz, hogy kiszakadjunk a magyarországi télből, nem kell elhagynunk a kontinenst egy hosszú, fárasztó és költséges repülőúttal: meleg napsütés Európában is vár ránk! A tengerparti nyaralás egész évben csábító lehetőség, de képzeljük csak el, hogy micsoda felszabadulás, ha ledobhatjuk a télikabátot novemberben. Induljunk délre! Spanyolország a nyaralás lehetőségével csábít a téli hónapokban is, a Kanári-szigetek remek célpont, ahol egészen februárig meleg, tavaszias időre számíthatunk. Portugália és Szicília utazás szempontjából télen is ideális: az előbbi déli részén érdemes szállást keresnünk, míg az olasz sziget teljes területén kellemes pluszokra számíthatunk.

Mivel egyáltalán nem beszélhetünk csúcsszezonról, így szállásokat vonat- és repülőjegyeket is kifejezetten jó áron találhatunk. Válasszuk ki okosan az időpontot, utazás előtt pedig mindenképp nézzünk utána az új úti célunk várható időjárásának. Pakoljunk megfelelő ruhákat, akár még fürdőruhát is, mivel 25-27 fokos hőmérsékletnél várhatóan a tenger vize sem hűl le annyira, hogy ne lehetne egy picit belemenni. Bár nem nyári hőségről van szó, de Európa egyes részein a tenger novemberben igenis alkalmas fürdésre, persze inkább csak a bevállalósabb utazók készüljenek egész napos strandolásra. Máltán például 20-21 fokos vízre számíthatunk, Cipruson még ennél is 1-2 fokkal melegebb a víz hőmérséklete.

Európa mediterrán éghajlatú vidékeiben télen is bízhatunk, ha egy kellemes nyaralásról van szó. Hagyjuk itthon a telet, irány a tengerpart novemberben!