Provident
blog

Ruháid új élete – Így hasznosíthatod őket másképpen!

Egy idő után a legjobb minőségű kedvenc ruháink is elkezdenek kifakulni, kinyúlni, de mégsem szeretnénk megválni tőlük. Ha buzognak benned a kreatív energiák, akkor ez a cikk éppen neked szól, mert segítünk a rendszerezésben fennakadt ruhadarabokba új életet lehelni.

 

Pólóból bármit

A legegyszerűbb pamutpólóból is csodákat varázsolhatsz egy ötletes megoldással. Készülhet belőle egy kedves plüssállat a gyerkőcöknek, vagy akár konyhai kötényként is folytathatja életét a viseltes darab. Pólóból akár nyakláncot, fejpántot és karkötőt is fonhatsz, vagy rózsaformát létrehozva szép brosst is alkothatsz némi strasszkővel feldobva a végeredményt.

Ha szívesen leülsz a varrógép elé, akár szexi egyberészes nyári ruhát is készíthetsz magadnak. Vágd le a póló ujjait és nyakát, majd egy másik póló alsó részét ráncolva varrd hozzá úgy, hogy még egy csinos öv is elférjen a húzott derékrészben. A pántok készülhetnek fonással is, az illesztéseket pedig egy csinos bőrdarabbal fedheted. Textilfestékkel saját mintákat is kreálhatsz, így biztosan nem fog szembejönni majd az utcán. A képgyűjtő oldalakon csináld magad ruha ötletek garmadájából válogathatsz, hogy mindig az aktuális divat szerint készíthesd el legújabb darabokat.

Lakberendezés kreatívan

Egy-egy vidám színű, mintás felsőből díszpárnát is varrhatsz, de, ha tudsz horgolni, akár szőnyegként is újjászülethetnek a megunt ruhák, így plusz anyagi ráfordítás nélkül lehet teljesen egyedi, új dekorációs elem a nappalidban.

A skandináv stílusú lakberendezésben rendkívül divatosak a kötött elemek. Ha kiselejtezett pulóveredhez sok régi emlék fűz, de hordani már nem akarod, készíts belőle párnahuzatot, ha pedig roskadozik a szekrény a hasonszőrű daraboktól, akkor akár egy pihe-puha patchwork takaróra is futhatja belőlük.

A pulóverek ujja tökéletes lesz bögreruhának, csak egy csinos kis gombot kell rávarrnod, amivel rögzítheted a pohárra, így a forró tea vagy kávé nem fogja megégetni a kezedet.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

A kötött puffokért egy vagyont is elkérhetnek a lakberendezési áruházak. Spórold meg inkább ezt az összeget valami másra és készítsd el magad. Tölts meg egy fánk alakú belső párnát szivaccsal és már mehet is rá a kötött huzat.

Huzat

Gondolj a holnapra!

A fenntarthatóság jegyében nemcsak a ruha újrahasznosítás jó ötlet, de a kiválogatott darabokat el is adományozhatod vagy garázsvásárt is tarthattok, hogy a még hordható darabok új gazdára találjanak.

 

Engedd szabadon a fantáziád!

Nem is gondolnád, mi mindenre lehet jó egy lyukas zokni: vidám bábot készíthettek belőle együtt a gyerekekkel, ami esős hétvégékre kitűnő program is egyben. A szemek gombokból, a haj pedig kiszuperált kapucnis kabát szőrme részéből a legmutatósabbak.

A használaton kívüli ingek zsebei illatpárnaként folytathatják pályafutásokat: töltsétek meg őket szárított levendulával és komlóval, amik segítik az esti elalvást és elűzik a stresszt.

Ne gondold, hogy a menthetetlen daraboknak a kukában a helyük: ha puha anyagból készültek, remekül beválhatnak portörlésre vagy ablakpucolásra is.

Készen állsz rá, hogy új életet adj megunt ruháidnak?