Provident
blog

Spórolási tippek a konyhába

Úgy érzed, hogy sok a kiadásod, de azt nem tudod, hogyan lehetne visszavenni a költségeidből? Segítünk abban, hogy a spórolás gondolata többé ne rettentsen el, és megmutatjuk, hogy a konyha miért jó terep a költségeid csökkentésére!

Pár apró trükkel és odafigyeléssel jelentősen visszafoghatod a kiadásaidat, de hogy pontosan hogyan, azt most megmutatjuk. Nézzük, hogy mik a hasznos spórolási tippek a háztartásban!

Ne pazarolj!

 

– Fontos odafigyelned arra, hogy mire költesz, és arra is, hogy felhasználd a megvásárolt dolgokat. Ha bevásárlás után megpakolod a hűtőt finomságokkal, akkor szépen sorban használj is fel mindent.

– Mielőtt újra elszaladnál boltba, nézz be mindig a hűtőszekrénybe, és a már meglévő alapanyagokhoz vegyél új dolgokat. Ha nem tudod, hogy mi van otthon, könnyen lehet, hogy tönkremennek a finom ételek a hűtődben, mielőtt megennéd őket.

– Vásárlás közben nézd meg az ételek lejárati idejét, hogy ha nem fogyasztanád el őket gyorsan, akkor se kelljen kidobnod majd semmit. Figyelj oda, és ne pazarold el a megvásárolt ételeket!

Provident tipp

 

Tarts inkább nagy bevásárlásokat, amikor a tartós alapanyagokból beszerzel nagyobb kiszereléseket. Ezek a termékek jobban megérik az árukat, és nem kell majd a boltba sem elszaladnod kétnaponta.

Legyél takarékos!

 

– A spórolási tippek a konyhában a főzéssel kezdődnek! Ha magadnak főzöd meg az ételeket, azzal már nagyon sokat spórolhatsz, hiszen nem kell mindig pékségekben, kifőzdékben, éttermekben fizetned olyan fogásokért, amiket te is ugyanolyan jól el tudsz készíteni.

– Az sem mindegy persze, hogy mit és miből főzöl! A finom fogások nem kell, hogy drága alapanyagokból készüljenek: az olcsó ételek ugyanolyan élvezetet jelentenek, és még spórolsz is az elkészítésükkel.

Provident tipp

 

Tervezd meg előre, hogy mit főzöl és írj bevásárlólistát! Írd össze, hogy mi az, amire szükséged lesz, és azt is jegyzeteld fel, hogy mi van már otthon a konyhádban. Így nem fogsz felesleges dolgokat vásárolni, és csak arra költesz, amire valóban szükséged van.

Főzz okosan!

 

– Az alapanyagokkal sokat spórolhatsz egy-egy főzésnél. Ha például egy receptben marhahúst írnak, az ételt készítheted lassú tűzön főzött sertés, vagy akár pulykahússal is – finoman megpuhulnak majd így a húsok.

– Ne vegyél új és drága fűszereket egy-egy étel miatt, használd fel inkább az otthon megtalálható, jól bevált fűszereidet az ételek ízesítéséhez.

– Készíts mindig nagyobb adagokat, így az esti főzésnél a másnapi ebédedet is elkészíted, és még a konyhai gépek energiájával és a saját időddel is spórolsz.

Vannak további ügyes tippjeid? Oszd meg velünk kommentben!