Provident
blog

Dekorálj maradék tapétából!

Dobj fel egyszerű tereket is dekor tapéta segítségével és hozz létre különleges, egyedi dekorációt az otthonodban tippjeink segítségével!

 

Lakásdekoráció házilag

Itt az idő, hogy feldobd az otthonodat egy dekor tapéta segítségével! A tapéta tulajdonképpen egy olyan dekor elem, ami könnyedén meghatározhatja egy helyiség hangulatát, azt, hogy milyen stílust szeretnénk, ha képviselne, a lakberendezés előfutára. Így már egy-egy mintás, elütő fal is nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy új megjelenést kölcsönözz a hálószobádnak, a nappalidnak vagy éppen a folyosónak, és utána csak ki kell egészítened a passzoló bútorokkal.

Szeretnéd végre egy stílusos tapétával feldíszíteni az otthonodat? Igényeld a Provident heti kölcsönét vagy havi kölcsönét, és valósítsátok meg az elképzeléseiteket!

Jó trükk lehet, ha egy falat emelünk ki tapétával, a többi fal színét pedig ehhez koordináljuk. Mehet a tapéta ágy mögé, futhat egy tapétacsík a mosdónkban is, sőt mindezt akár mi magunk is feltehetjük a lakásunkban. Fontos azonban, hogy mindig kövessük a mellékelt gyártói utasítást, különben a pénztárcánk bánhatja!

Tapéta dekor ötletek: kerüljön az ágy mögé!

 

Tapéta dekorációs ötletek

A legjobb szándék és tervezés ellenére is könnyedén maradhat felesleges tapéta egy lakásfelújítás, építkezés során, amit természetesen macerás tárolni, a további felhasználása pedig sokaknak eszébe se jut. Ezen most segíthetünk! Sőt, így az otthonunk dekorációja is koordinált lesz, hiszen azonos mintát használunk.

 

Sokféle felületen, többféle technikával is működhet a tapéta

A tapéta vastagságától függően, akár decoupage technikával is dolgozhatunk egy kiválasztott felületen. Mivel azonban ezt a módszer szalvétatechnikaként is ismerhetjük, azzal nem árt számolnunk, hogy a vékonyabb papírral nagyobb eséllyel lesz sikerünk. Az eredmény azonban magáért beszél, díszíthetünk így asztalt, fa tálcát is, a tapéta ötletek tárháza végtelen.

A decoupage ragasztó mellett ehhez kisebb ecsetre is szükségünk lesz, hogy a tapétából kivágott mintákat felragasszuk a kiválasztott felületre. Mindig készítsük elő a felületet, amire ragasztani szeretnénk, akár le is festhetjük, ami egy tálca esetében kifejezetten jó ötlet lehet.

Tapétázás eszközei: ezeket szerezd be

 

Mehet a falra, mint kép!

Egyszerűen és könnyedén applikálhatjuk a falra, anélkül, hogy az egész falat befednénk vele – mindössze egy vászonra lesz szükségünk, lehetőleg több méretben. Transzfer technikával pedig akár a kedvenc idézetünket, gondolatunkat is rávarázsolhatjuk ezekre a darabokra!

Ha képként szeretnénk használni a tapétánkat egy antikhatású keretbe is tehetjük, ezzel egyúttal akár egy régi képet is feldobhatunk, megmenthetünk. Ez a dekor jól mutathat olyan helyen, ahol a tapétát eredetileg is használtuk. Ne feledjük az elrendezés a legfontosabb, így mindenképpen rajzoljuk le egy lapra a képek elrendezését!

 

Tapéta szekrény frontokra

Tapétát ragaszthatunk bútorra is: a könyvespolc hátulsó falán, a komód elején is remekül mutathat a megmaradt tapétacsík, de fontos, hogy a színek összhangjára mindenképpen törekedjünk. Legyünk konzisztensek a minta használattal, a bútorfelújítás is komoly előkészületeket és terveket igényel!

Ha nem is kerül a tapéta ágy mögé, az ágytámlára még mindig juthat a maradék tekercsekből, amivel viszonylag gyorsan vihetünk új irányvonalat a hálószobánkba. De itt ne álljunk meg, a lépcsőfokok feletti terület is kaphat egy kis extrát némi dekor tapéta segítségével.

Készen állsz, hogy tapétával dekoráld az otthonodat?