Provident
blog

Téli lesiklás, pénzügyi kisiklás nélkül

Utazz okosan az élményekre

Ha télen is szeretsz a szabadban lenni, és nem riasztanak el a mínuszok, akkor jöhet a síelés, ami sokkal több egy sportnál, hiszen kikapcsolódás és „nyaralás” is egyben (feltéve, ha szikrázóan napos időt fogsz ki, és nem hóvihart). Élvezd hát ki a tél minden percét, párban, családdal, barátokkal, de akár egyedül is, mert a síelés remek alkalom arra, hogy csak a természetre és magadra koncentrálj.

A téli sport nem egy olcsó kikapcsolódás, de nem kell pénzszórásról és mérhetetlen költekezésről szólnia. Ha nem a luxusszállókban és a síparadicsomokba mész, akkor csökkendheted a kiadásokat és remek időt tölthetsz el. Szeretnél többet megtudni arról, hogyan készülhetsz fel a síelésre és mikre kell odafigyelned? Olvasd el egy korábbi cikkünket arról, hogyan készülj profin a síelésre!

 

Új területek felfedezése

Nem mindig a híres és/vagy megszokott síelőhelyek a legjobbak! Ha kipróbálsz olyan úticélokat, melyek kevésbé népszerűek, akkor sok kellemes meglepetés érhet. Valószínűleg sokkal kisebb lesz a tömeg, így nem kell nyomorogni, és a pályákon a hó is kevésbé lesz elhasznált, de a szállások is olcsóbbak lehetnek. Rengeteg kupont találhatsz az interneten, vagy érdemes csoportos utak után nézni, ahol sokszor kedvezményesen juthatsz hozzá a téli kikapcsolódáshoz.

 

Tökéletes időzítés

Ahhoz, hogy megtaláld a legjobb ajánlatokat, nézz olyan időpontokat is, melyek nem a síszezonban vannak. Nyomozd ki, hogy mikor vannak az iskolai szünetek, és kerüld a karácsonyi, új évi időszakokat. Az itthoni időjárástól függetlenül, mindig lesz a világon egy hely, ahova elmehetsz síelni, így elkerülheted a zsúfolt és drága időpontokat.

 

Külföld és belföld

Ha külföldre mennél síelni, akkor lesd meg a korábbi cikkünket, (https://blog.provident.hu/top-uti-celok-a-teli-sportok-szerelmeseinek/) ahol olvashatsz azokról a legkedveltebb helyekről, ahova érdemes elmenni. De nem kell messzire menned azért, hogy a téli sportoknak hódolj, hiszen itthon is rengeteg helyszín vár. Ha egy nyugisabb helyre vágysz, akkor Dobogókőre érdemes elnézni, ha változatos élményekre, akkor Eplény lesz a neked való, barátságos és családias helynek Mátraszentistvánra utazz, a gyönyörű kilátásért és tájakért pedig Visegrádra látogass el, ha nem csak a lejtőkért, de a lélegzetelállító látvány miatt is utaznál. Bárhova is mész, akár belföldre, akár külföldre, mindenképp érdemes utasbiztosítást kötni. Hogy milyen szempontokat tarts szem előtt, arról itt olvashatsz.

 

Felszerelés és extrák

Ha nincs sífelszerelésed, akkor az a legjobb, hogyha használtan veszed őket, de kölcsönözhetsz is. Nem mindig az újonnan vásárolt ruhák és kiegészítők a legjobbak, néha még kifejezetten jól is jöhet, ha valaki már kipróbálta, bejáratta a felszerelést. Amikor először mész snowboardozni vagy síelni, akkor nem érdemes mindent újonnan megvenni, hiszen lehet, hogy nem is fog bejönni ez a fajta sport.

Provident tipp: minél magasabbra mész, annál drágábbak lesznek a szállások, ezért érdemes alacsonyabban fekvő úticélokat nézned.  

 

Figyeld ki a legjobb lehetőségeket

Akár busszal, vonattal, repülővel utazol, egy kis kutakodással könnyedén megtalálhatod azokat az időpontokat és járatokat, amikor a legolcsóbb a jegy. Érdemes ezekre lecsapni, mert így jelentős összegeket spórolhatsz. Ugyanez igaz a szállások lefoglalására is, az első körös jegyek mindig olcsóbban kerülnek fel az oldalra.

 

Pénzügyek terén válaszd a könnyebb pályát

Ha nem szeretnéd, hogy a havas nyaralásodon pénzügyi gondjaid támadjanak, akkor érdemes megfogadnod ezt a pár tanácsot, ha pedig elkell egy kis extra segítség, akkor a Provident kölcsöneire mindig számíthatsz.

 

Készen állsz a síelésre?