Provident
blog

Várakozni kell a reptéren? Így is eltöltheted az időt!

Bizony előfordul utazás során, hogy várakoznod kell, és a reptér termeiben kell eltöltened hosszú órákat. Hogy ne tanácstalanul járkálj fel-alá a reptéren, készülj pár aprósággal az útra – most ebben segítünk tippjeinkkel!

A repülőtéri hosszú várakozás senkinek sem a kedvence, hiszen épp a nyaralásod helyszínére vagy hazafelé tartasz. Ha mégis várakoznod kellene és a városlátogatások nem jöhetnek szóba, akkor jobb, ha felkészülsz pár dologgal a reptéren töltött órákra. Utazáshoz mindenképp vigyél magaddal egy-két szórakoztató dolgot, ami megkönnyítheti a várakozást, mert nem csak akkor kell lekötnöd magad, ha késik a repülőd vagy várnod kell a vonatra, hanem az utazás óráira is jó, ha felkészülsz.

Olvass!

Vigyél magaddal könyvet, kapcsolódj ki olvasás közben! Hidd el, tényleg el fog repülni az a pár óra, amit olvasással töltesz. Ha nem akarsz nagy könyvet cipelni, akkor készülj e-könyv-olvasóval vagy a mobilodra tölts le egy megfelelő alkalmazást, így több könyvet is olvashatsz nyaralás közben.

Provident tipp:

Sose felejtkezz el a repülő menetrend figyeléséről! Egy igazán jó könyvvel könnyen belefeledkezhetsz az olvasásba, pedig érdemes legalább fél óránként ránézned a kijelzőkre, hogy változott-e a menetrend. Állíts be emlékeztetőt, vagy ébresztőórát a telefonodon, hogy ne maradj le semmiképp se a járatodról.

Fejts rejtvényt!

Utazás előtt szerezz be pár rejtvényfüzetet, amiket nyaraláskor a vízparton és az érkező járatok figyelésénél is lapozgathatsz utazás közben. Ha nem szereted a rejtvényeket, akkor színezőt is vihetsz magaddal, ezekkel is remekül eltöltheted a várakozási időt

Játsszatok!

Ha többen utaztok, és esetleg a család minden tagja várakozni kényszerül, akkor játékkal is elüthetitek az időt. Egy pakli kártya, pár kocka vagy egy direkt utazáshoz méretezett társasjáték legyen nálad a táskádban, így igazi móka lehet a kellemetlen várakozásból.

Provident tipp:

Pakolj olyan dolgokat, amik kicsik és nem is nehezek, így nem lesz nagyobb vagy nehezebb a csomagod tőlük, és akkor sem lesz bosszantó a jelenlétük, ha egyáltalán nem kerülnek elő a nyaralás során.

Te mivel töltöd el a várakozás óráit? Írd meg nekünk kommentben!