Provident
blog

2 dolog a konyhádból és már el is felejtheted a pedikűröst!

Itt a tavaszi meleg, és a nyár is már mindjárt beköszönt, a zárt cipők után pedig előveheted a szandálokat, papucsokat. Profi pedikűr helyett azonban a lábápolás otthon is történhet, csupán két dologra lesz szükséged, de hogy mikre, azt mindjárt eláruljuk!

A meleg évszakokban nem rejtheted a lábad zárt cipőkbe, így ilyenkor még inkább fontos a megfelelő ápoltság. A pedikűr otthon is könnyen megoldható, csak tisztában kell lenned azzal, mit és mivel csinálj.

Meleg víz és szódabikarbóna

Minden pedikűr, manikűr előtt meleg vízbe kell áztatnod a kezed, lábad, hogy a bőröd puhább és így könnyebben kezelhető legyen. Az áztató vízbe tehetsz még fürdősót is vagy antibakteriális folyékony szappant, de a legjobb, ha a szódabikarbónát választod. A szódabikarbóna ugyanis segít a bőr gyorsabb felpuhításában, ráadásul a méreganyagoktól is megszabadítja azt.

Ha felpuhult a bőröd, akkor szabadulj meg az elhalt bőrrétegtől, amihez házilag készíthetsz pasztát.

Egyszerű pakolás két összetevővel

Szódabikarbónát keverj össze egy-két kifacsart citrom levével úgy, hogy ne túl folyós masszát kapj. Ezzel kend be a lábfejed, és hagyd néhány percig hatni, majd mosd le a pakolást és dörzsöld le habkővel, sarokreszelővel az elhalt bőrréteget. Ez a módszer a nem kívánatos bőrkeményedés eltüntetésére is alkalmas.

Provident tipp

Szánd rá a kellő időt! Mivel a lábáztatással együtt időigényes az otthoni pedikűr, ezért akkor kezdj bele az otthoni lábápolásba, amikor tényleg van időd rá és rá tudsz szánni legalább egy órát.

Hidratálj is!

Ha befejezted a lábaid kezelését a szódabikarbónából és a citromléből készített masszával, és eltávolítottad az elhalt hámrétegeket, akkor bőrödnek bizony szüksége lesz hidratálásra is. Kend be a lábad jó hidratáló hatású testápolóval vagy lábápoló krémmel. A lábujjaid és a sarkad is alaposan hidratáld.

Provident tipp

Ezt az ápoló krémezést pedikűrözés nélkül is érdemes a napi rutinod részévé tenned, mert ha folyamatosan ápolod lábaidat, akkor kevesebb bőrkeményedéssel kell számolnod.

Mivel jó időben szandálban jársz, ezért a lábaid ápoltságára is nagyobb hangsúlyt kell fektetned. Az ápolt lábfej, sarok, talp mellett a körmeidre is figyelj oda, és készülj fel teljesen a nyári szezonra. Ha a pedikűrödet saját magad csinálod meg otthon, azzal ráadásul sokat is spórolhatsz.

Te is szoktál otthon pedikűrözni? Írd meg nekünk kommentben a tapasztalataidat!