Provident
blog
3 tipp, ha fürdőszobát újítanál fel

2019-03-28

Tudatos tippek

3 tipp, ha fürdőszobát újítanál fel

A jó idő beköszöntével már – nem vagyunk a négy fal közé szorítva – szabadabban és könnyedebben vághatunk bele mindenféle felújítási munkákba is. Itt a lehetőség, hogy leporoljuk a fiók mélyén, a telefonunkban feljegyzett elképzeléseinket, terveinket és végre megvalósítsuk álmaink fürdőszobáját! Olvasd el tippjeinket és készülj fel te is!

Fürdőszoba felújítás bontás nélkül

Sokszor elég kisebb módosításokat végezni és máris látványos eredményeket érhetünk el! Ha nem tudjuk, vagy akarjuk lebontani a különböző elemei a fürdőnknek, akkor is kezünkbe vehetjük a helységet egy új fürdőszoba festék felkenésével, de a csempe festék is gyors megoldást hozhat!

Gondolkodhatunk egészen kicsiben is, új fürdőszoba kiegészítőkkel is elérhetjük a célunkat! Cseréljük le a kilépőt, a szappantartót, az akasztót, vigyünk be dísztárgyakat, akasszunk ki egy képet vagy poszter!

Panel fürdőszoba felújítás tippek

Különösen a fővárosban lehet érdekes kérdés az, hogy a fürdőszoba panellakásban milyen átalakításokon mehet keresztül, annak érdekében, hogy az eredmény is kellemes legyen, és ne csúfítsa a szobát a zongora billentyűire emlékeztető kád. Különféle panel fürdőszoba ötletekbe botolhatunk, ha figyelmesek vagyunk, hiszen már nem egy lakástulajdonos döntött úgy, hogy újra gondolja az életterét. Válasszunk körültekintően a fürdőszoba burkolatok közül és a klasszikus egyszerűséget nyomban felváltja majd a vibrálás és el se fogjuk hinni, hogy mindez egy panelben van!

A munkafolyamatokat érdemes a nyárra időzíteni, mivel a legtöbb panelben a fűtéscsövek a fürdőszobában vannak, amit egy teljes renoválásnál el kell vágni. Ezt a műveletet viszont csak úgy lehet megvalósítani, ha az egész házban lekapcsolják a fűtést, ami extra költségekkel járhat, ha nem jó időben végezzük el.

Ha minden mehet…

Minden kétséget kizárólag akkor tudjuk a legnagyobb és leglátványosabb eredményt elérni, ha bizony leverjük a fürdőszoba csempét, vakolunk, festünk és még cseréljük a fürdőszoba bútort is! Egy zuhanytálca az eddigi kád helyett nem csak esztétikailag dobja majd fel a teret, de több helyünk is lesz, ami egy panelban hatalmas lehetőségeket rejthet magában. Elegáns opció a zuhanykabin és kád egyben, így nem kell kompromisszumot kötnünk, hetente egyszer-kétszer beiktathatunk egy hosszabb ejtőzést a kádban a testi-lelki feltöltődés céljából.

Ilyenkor alapos megfontolásnak kell megelőznie a munkafolyamatokat, hiszen a költségvetésünk meghatározása lesz az első lépcsőfok, ezt követheti csak az inspirációk és ötletek gyűjtése, majd a megfelelő szakemberek felkeresése.

Ma már elég Pinteresten, Instagramon és különféle lakberendezéssel foglalkozó oldalakon kutakodni! Ezeken a platformokon megtalálhatjuk azt a stílust és irányzatot, ami felé szeretnénk elindulni.

Ugyan a közösségi média platformokon már akár magyar kulcsszavakra is kereshetünk, érdemes angolul is beírnunk, hogy milyen javaslatokat szeretnénk látni! Nemzetközi szinten ugyanis több mindenre akadhatunk, ami inspirálhat!

Készen álltok a fürdőszoba felújításra?