Éppen költözés előtt állsz? Legyen szó egyetemi kollégiumról, albérletről vagy az első saját lakásodról, segítünk, hogy milyen konyhai eszközök mentenek meg attól, hogy a főzés ne rémálom, hanem öröm legyen.

 

Kezdd az alapoknál!

Ha csak most ismerkedsz a konyhával, nem lesz szükséged túl sok eszközre, inkább jó minőségű alap darabokat szerezz be. Ami a főzést illeti: a kezdéshez nélkülözhetetlen lesz minimum egy fazék a levesek és a tészták elkészítéséhez, és egy nagyobb lábos is, amiben például rizst és főzelékeket készíthetsz.

főzés_konyhai_eszközök

Az edények között szoríts helyet két serpenyőnek is: a kisebb alkalmas a reggeli omlett vagy tükörtojás elkészítéséhez, a nagyobban pedig pirítani vagy párolni is tudsz. Ha szereted a rántott, bő olajban sült menüt, akkor egy mély kialakítású serpenyőt válassz, de akár egy wokot is beszerezhetsz, ha a pirított tésztás-zöldséges egytálételek a kedvenceid.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

A edényekhez persze fedő is dukál, hiszen a főzés folyamata a legtöbb étel esetében lefedve zajlik, a kevergetéshez pedig szerezz be néhány fakanalat is.

A sütő általában tartalmaz legalább egy tepsit, ami a rakott ételekhez nagyon praktikus.

 

Gépek a konyhádban

A háztartási kisgépek nem tartoznak feltétlenül a nélkülözhetetlen eszközök közé, de nagy segítségedre lehetnek, ha időt szeretnél megtakarítani. Ha például szeretsz finom sütiket alkotni, akkor egy elektromos habverőre érdemes beruháznod, és persze egy konyhai mérleg is remek társad lesz a desszertek elkészítésében.

konyhai_eszközök

Hogy a krémleveseidre se legyen panasz, szereld fel a konyhai kellékek sorát egy megbízható botmixerrel is. Ezzel az eszközzel akár a reggeli smoothie-dat is elkészítheted, de ha a gyorsaság és a hatékonyság híve vagy, akkor egy turmixgéppel leszel igazán elégedett.

Ugye nálad sem múlhat el a reggel kávé nélkül? Persze választhatsz forró vízzel készülő, instant változatot is, ám ha a feketéd ízében nem ismersz tréfát, akkor egy kotyogósnál nem adod alább. Ha szívesen váltogatod a latte, cappuccino, eszpresszó sort, akkor helyet kell szorítanod a konyhapulton egy kávégépnek is, amivel még a vízforralót is kiválthatod.

 

Mi lapul a konyhaszekrényben?

A finom ételek tálalásához nem kell mindjárt egy 24 darabos étkészletre beruháznod, hiszen ahogy a pénztárcád engedi, úgy bővítheted a lapos- és mély tányérok sorát. Egy keverőtál is jó szolgálatot fog tenni a tészták és a saláták elkészítésében, de a szűrő és a hámozó, valamint a vágódeszka is olyan eszköz, amiből legalább egy-egy darabot tárazz be.

A konyhai olló nemcsak a zacskók kibontásában jeleskedik, hiszen használhatod a friss fűszernövények aprítására is, így sokkal gyorsabban végzel, mintha késsel csinálnád. Kések terén egy éles szeletelő, egy kenyérvágó és egy kicsi aprító tartozik az alapdarabok közé.

A fűszerőrlő is hasznos találmány, de a konzervnyitóval is megkönnyítheted a konyhában töltött perceidet, a bor- és sörnyitót pedig megvásárolhatod egy 2 az 1-ben eszköz formájában.

A konyha pedig nem lehet teljes az evőeszközök, poharak, bögrék, müzlis és salátás tálkák változatos felhozatala nélkül, amikből szintén a folyamatos feltöltés elvét érdemes követni.

Készen állsz rá, hogy neked is felszerelt konyhád legyen?