Provident
blog
3 tipp a kuponozáshoz – Így ne fuss feleslegesen a kedvezmények után!

2019-10-08

Észtárca

3 tipp a kuponozáshoz – Így ne fuss feleslegesen a kedvezmények után!

A kuponos füzetek már jó néhány éve felbolygatják a tavaszi és az őszi hónapokat, amikor is nem kell mást tennünk, mint megvásárolni egy újságot és igénybe venni a megannyi kedvezményt, amit a hozzá járó kuponfüzettel szerezhetünk meg. A szkeptikusok szerint persze ez túl szép, hogy igaz legyen és nem több, mint csábítás felesleges vásárlásra. A fejvesztett pénzköltés azonban nem törvényszerű és egy kis készüléssel tényleg akciósan juthatunk hozzá hasznos holmikhoz.

1. Első a lista készítés

Annak érdekében, hogy valóban ne legyen pénzkidobás a kuponozás, gondoljuk végig, hogy a rendelkezésünkre álló kuponok közül melyiket tudnánk felhasználni, majd ezt írjuk is le.

Ha látjuk magunk előtt, hogy melyik terméket, milyen kedvezménnyel szándékozunk megvenni a kiadásunk rögtön „valós” lesz, és tisztán látjuk majd, hogy milyen összeget készülünk elkölteni.

A tervezésnek már csak azért is haszna van, mert ilyenkor hajlamosak vagyunk itt is – ott is egy kicsit költeni, de mivel mindenhol kedvezményt is érvényesítünk, a kiadás nem csak elaprózódik, magunkat is visszaigazoljuk, hogy jó vásárt csináltunk.

A véglegesített listával a kezünkben aztán tervet is kovácsolhatunk, végig gondolhatjuk, hogy mit hol és mikor vásárolunk be, így a plázákban zsongó tömeget is jobban tudjuk kezelni, mivel mi magunk is céltudatosan vágunk keresztül a boltokon és a folyosókon.

 

2. Vajon az árak maradnak?

Biztosan sokakban merült már fel a kérdés, hogy vajon az árakat felhúzzák-e a kuponozós napok előtt és így próbálnak meg még több bevételhez jutni. Mielőtt nagyobb összegért, egy értékesebb terméket vásárolnánk, nézzük meg az árösszehasonlító oldalakon, hogy milyen összegekért elérhető a kinézett termék, lehetőleg még a kuponos akciók előtt. Könnyen lehet, hogy már most jobb áron megvásárolhatjuk egy oldalon keresztül, mint amilyen a kedvezményes árral lesz más eladónál.

Akkor tudjuk a legjobbat kihozni a kuponos akciókból, ha nem vaktában vásárolunk, hanem tudatosan keressük a legjobb lehetőséget, még akkor is, ha ez több időt vesz igénybe.

 

3. Min lehet a legnagyobbat spórolni?

A kupon füzetekben rejtőző kuponok egy kicsit egy kincskereső játszmára is hasonlítanak, hiszen meg kell találni az igazán jó ajánlatokat saját magunk számára.

A kozmetikai termékeket általában ilyenkor hatalmas kedvezményekkel szerezhetjük be és a drogériában kapható márkák esetében az üzleteket se kell nagyon válogatni, hiszen hasonló engedményeket kínálnak.

A tudatos vásárlás jegyében ilyenkor is inkább fontoljuk meg, hogy milyen ruhadarabra van igazán szükségünk és inkább vásároljunk kedvezményesen minőségi, időtálló darabokat a ruhatárunkba a fast fashion helyett.

Az elmúlt években már kisebb háztartási eszközöket is beszerezhettünk, nem lesz ez másképpen most sem: porszívó, kávégép, hűtő, mosógép és még sok más termék lesz olcsóbb, az otthonunk berendezése is így már sokkal könnyebb!

 

Készen álltok a tudatos vásárlásra a kuponokkal a zsebetekben?