Provident
blog

Hasznos alkalmazások gyerekeknek

Nehéz kirobbantani gyermeked kezéből a mobilt? Nem gond, hiszen arra már könnyebben tudsz hatni, hogy mire használja! Segítségül összeszedtünk Neked néhány hasznos alkalmazást, amelyet érdemes lehet otthon kipróbálnotok közösen!

A mai digitális világban szinte már természetesnek vesszük, ha gyermekünk nálunk is jobban tudja kezelni mobilunkat vagy tabletünket. Ez az ijesztő tendencia sok szülőt aggaszthat, hiszen nem tudjuk mindig felügyelni, hogy mire használja éppen okos eszközünket a kicsi. Azonban haladni kell a korral, tehát a teljes tiltás nem jó megoldás. Nem szabad teljesen elzárkózni ezektől az új technológiai vívmányoktól, sőt, érdemes inkább megkeresni bennük a lehetőségeket a hasznos időtöltésre! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány példát olyan alkalmazásokra, amelyek nem csak élvezetesek, de fejlesztik és oktatják is gyermekeinket.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Játékos tanulás az okos eszközökön

Több száz ingyenesen elérhető alkalmazáshoz férhetsz hozzá, amelyek színes, érdekes és vicces módon oktathatják gyermekedet a számolás alapjairól, vagy akár az emberi testről, a környezetünkről, vagy éppen az olvasás szépségéről. Nekünk az alábbi alkalmazások voltak – többek között – a kedvenceink:

  • BookR Kids: A BookR Kids alkalmazás egy gyerekek számára létrehozott online könyvtár, amelynek felületén nem csak olvasni lehet, de hangoskönyvként is meg tudjátok hallgatni a történeteket. A felhasználó felületet gyermeked is könnyedén tudja majd kezelni, így nyugodtan odaadhatod a kisebbeknek, akár a 4-5 éveseknek is.
  • Matek gyerekeknek App: Ha az alapvető matematikai műveletek gyakorlására keresnél egy jó alkalmazást, a Matek gyerekeknek applikációt ajánljuk figyelmedbe, amely egyszerűen kezelhető és színes grafikák segítségével oktatja a kicsiket.
  • Tinybop: A Tinybop játékaival számos különböző témáról, mint például a növényekről, az emberi testről, vagy éppen a világűrről tanulhatnak a gyerekek izgalmas videók és olvasmányok keretei között.
  • Oktatási játékok gyerekeknek App: Az egyik legátfogóbb oktatási app gyermekeknek szinte minden korosztály számára izgalmas lehet. Tizenkét változatos játékot foglal magába, amelyek között találhatók különböző szakmákkal kapcsolatos ismeretterjesztő feladatok, zenés rejtvények és időre teljesítendő pályák.
  • Beszédkészség fejlesztése App: A Beszédkészség fejlesztése alkalmazás alapvető célja, hogy a 4-6 éves gyermekek beszédkészségét, illetve következtető képességét fejlessze az általuk felépítendő történetek által.
  • Quizlet: Nemcsak kicsiknek, de idősebb gyerekeknek, sőt, akár tiniknek is egy kifejezetten hasznos alkalmazás lehet a Quizlet, amely digitális tanítókártya-csomagokat kínál. Ezeket a kártyákat akár mi is létrehozhatjuk, vagy a már mások által készített összeállításokat is gyakorolhatjuk, kortól függő témában és szintben. Akár a szókincs bővítésének, akár a nyelvtanulásnak is tökéletes alapja lehet.

Tanulás okos eszközökkel

Nem csak a filmek köthetik le őket!

Sok szülő gyakran azt a megoldást találja a legegyszerűbbnek a gyermekei lefoglalására, ha újra beteszi az egyik kedvenc meséjüket, ebbe viszont hamar bele tudnak unni a kisebbek. Ha szívesen kipróbálnál valami újat, de mégis biztos szeretnél lenni abban, hogy értékesen és biztonságosan tölti idejét gyermeked a telefonon vagy éppen a tableten, érdemes lehet kipróbálnotok a következő – vagy ezekhez hasonló – applikációkat:

  • Squiggle Fish: Bár számos kifestő alkalmazást találhatsz az interneten, a Squiggle Fish mégis kiemelkedik közülük, hiszen összeköti valódi rajzainkat a virtuális világgal. Nem kell mást tenned, mint lefotózni a gyermeked egyik halacska rajzát, feltölteni az applikációba, és megnézni, hogyan kel életre!
  • Traffick Rush: A Traffick Rush egy mindannyiunk számára ismerős játékmodellen alapszik. Ez az alkalmazás egy zsúfolt parkolót modellez, ahonnan a játékosnak úgy kell kiparkolnia, hogy a többi autóval arrébb áll az útból. A különböző nehézségű feladványoknak köszönhetően már egészen kicsi kortól is élvezhető a játék.

Közös játék okos eszközökön

Ti melyik alkalmazást próbáljátok ki legközelebb?