Provident
blog

Online elérhető programok – Tippek otthoni kikapcsolódásra

Az otthon töltött időszak nem kell, hogy szükségszerűen az unatkozásról szóljon, hiszen számtalan online elérhető program áll rendelkezésünkre a hasznos időtöltéshez. Ha otthonról dolgozol, mindenképpen alakíts ki egy kreatív sarkot a munkához, hogy a szórakozás és a kötelesség jól elkülönüljön egymástól. A legfontosabb, hogy tarts egy napi rutint, ami nemcsak azért hasznos, hogy ne pizsamában töltsd az idő nagy részét, de abban is segít, hogy ne csússz meg a teendőiddel.

Ha befejezted a munkát, jöhet a jól megérdemelt szórakozás. Lássuk, milyen online programok vannak segítségedre a mentális és fizikai frissességed megőrzésében.

 

Maradj fitt otthon is!

Ha az edzőterembe nem is mész le, a mozgást akkor sem kell hanyagolnod, még akkor sem, ha kicsi lakásban élsz. Az Instagramon például se szeri, se száma azoknak a posztoknak, melyek otthoni mozgásra buzdítanak, hogy ne a folyamatos ücsörgésről szóljon az otthon töltött időszak. Itt a remek alkalom, hogy profi sportolók edzéstervébe less be vagy éppen hollywoodi dublőrök és sztárok edzőinek tippjeivel formáld az alakod.

 

Persze nemcsak külföldi oldalakon bukkanhatsz szuper mozgásformákra: ha kedveled a nyugodt mozdulatokat és lecsendesedést megkövetelő jógát, akkor látogass el minden nap a YogaArt Műhely közösségi oldalára, ahol az élő közvetítéseket követve, napról napra izmosodhatsz és töltődhetsz a többi online jógázóval.

 

Kulturálódj karosszékből

A test edzése után jöhet egy kis szellemi táplálék is. Ha könnyed szórakozásra vágysz, akkor a filmnézés remek opció. Mozifilmek és sorozatok kimeríthetetlen tárházából válogathatsz kategóriákra lebontva a Netflix és az HBO GO online felületein, ráadásul a feliratos változatokkal még a nyelvtudásodat is csiszolhatod.

otthoni programok

Ha kicsit komolyabb vizekre eveznél, a Művészetek Palotája korábbi előadásait és koncertjeit is újranézheted az intézmény oldalán vagy felkeresheted a Cirko-Gejzír mozi művészfilmes kínálatát, ahol mindössze 2 dolláros streamelési áron juthatsz igazi filmcsemegékhez, mely díjjal a mozi működését is támogathatod.

 

Az igazi múzeumélményt ugyan nem helyettesíti, de a szükség törvényt bont alapon virtuális sétákat tehetsz olyan világhírű intézmények falai között, mint a British Múzeum vagy a firenzei Uffizi – ha hiányzik egy kis kultúra, ezt most sorbanállás és embertömeg nélkül megteheted. Érdemes felkeresni azoknak a helyeknek a közösségi oldalát, ahova mindig is szerettél volna ellátogatni, mert könnyen lehet, hogy igazi különlegességekkel szolgálnak virtuális látogatóik számára.

 

Ha már minden könyvet elolvastál otthon, akkor kerekedj online kalandra az Országos Széchenyi Könyvtárba és válogass a letölthető könyvek sokaságából, ha pedig idegen nyelven olvasnál valami lebilincselő regényt, ami segít elterelni a gondolataidat, akkor a Metropolitan online elérhető kötetei között biztosan találsz kedvedre valót.

 

Tanulj valami újat!

Sosem késő valóra váltani az álmaidat, még akkor sem, ha úgy érzed, a te korodban már nem szokás új szakmába fogni, vagy valami teljesen mást csinálni. Itt az idő, hogy neki veselkedj annak, amit eddig csak halogattál: tanulj nyelvet vagy ismerkedj meg egy új hangszerrel, vezess naplót vagy, ha mindig is az írás érdekelt, kezdj neki első novelládnak. A Skillshare oldalán számos ingyenes kurzusra bukkanhatsz, akár kötés, fotózás vagy a DIY ötletek érdekelnek. Csak rajtad múlik, hogy hasznosan töltsd el az időd.

 

+1 tipp

A főzés is remek időtöltés, így legalább biztosan tudni fogod, hogy mi kerül az asztalra. Készíts vitaminban gazdag fogásokat, salátákat, amit az immunrendszered is meghálál majd.

 

Itt az idő, hogy a tavaszi nagytakarítást is megejtsd, ami azért is lényeges, hogy minden felületről eltávolítsd a kórokozókat és, ha a régóta szelektálásra váró fiókokban és szekrényekben is rendet teszel, az szintén hozzájárulsz a jó közérzetedhez.

Készen állsz rá, hogy hasznosan töltsd az otthon töltött időt?