Provident
blog
Tervezd újra – 4+1 program és skill, amit online is megtanulhatsz

2020-12-04

Tudatos tippek

Tervezd újra – 4+1 program és skill, amit online is megtanulhatsz

Újra terveznéd a karrieredet, esetleg éppen egy új hobbiba vágnál bele? Akkor itt az idő, hogy felfedezd mit nyújthat számodra az online tér és a benne rejlő lehetőségek.

Fejlődésben a titok

A “lifelong learning”, vagyis az élethosszig tartó tanulás ma már egyáltalán nem idegen fogalom hazánkban sem és egyre növekszik azoknak az oldalaknak a száma is, ahol online tanulhatsz meg egy szakmát vagy fejlesztheted kreativitásodat.

Így otthonod kényelmében képezheted magad, hiszen online tanárok ezrei várnak szerte a világból, hogy megosszák veled tudásukat.

online training

Tanulás bárhol, bármikor

A SkillShare nevű gyűjtőoldalon online képzések sorát találod, akár a marketing, akár a grafika, a fotózás vagy az írás érdekel, de zenélni is megtanulhatsz, ha éppen ahhoz van kedved.

Havi 8 dollárért, azaz nagyjából 2400 forintért érheted el a prémium csomagot, ezért az összegért szinte végtelen számú oktatóanyagot kapsz a legkreatívabb területeken. Tekints erre úgy, mint egy önmagadra szánt előnyös befektetésre. Van itt animáció, illusztráció és web design vagy éppen marketing és üzleti elemzés, de azt is megtanulhatod, hogyan legyél igazán produktív.

Az online oktatások rövid videókból állnak, így biztosan nem lankad a figyelmed közben. Ha kipróbálnád, regisztráció után 14 napig ingyenesen használhatod.

Szemfüles cégek lecsapnak a nekik járó kedvezményes csomagra, amivel az alkalmazottak nemcsak frissíthetik tudásukat, de az új ismeretekkel felvértezve hatékonyabb és kreatívabb is lehet a munkavégzés.

Használd a benned rejlő tehetséget!

A kreativitás kiélése nemcsak lelkünkre van jó hatással, de a sikerélmény által önbizalmunkat is növeli.

Ha például érdekel a lakberendezés, az ehhez kapcsolódó tudásanyagot is megszerezheted online. Megtanulhatod a térrendezés szabályait, a színelméletet, a különböző stílusjegyeket és a dekorálás aranyszabályait is. Eldöntheted azt is, hogy melyik mentor stílusa áll hozzád a legközelebb, így az ő oktatóanyaga által képessé válasz arra, hogy hasonlóan eredményes legyél.

Remek a kézügyességed és mindig is érdekelt az alkotás? Egy kreatív hobbi akár az új szakmád is lehet. Vesd bele magad az agyagozás rejtelmeibe és készítsd el saját, egyedi, kézműves kerámiáidat. Az online tanárodtól megtanulod majd, hogyan bánj az agyaggal, elsajátíthatod a festés és a díszítés technikát, valamint az égetés módszereit. Nincs más dolgod, mint rendületlenül figyelni, hogy csinálják a profik és kitartóan gyakorolni.

Programok az alkotás szolgálatában

A webdesign és a grafika érdekel? Tanuld meg profi módjára használni a Photoshopot a weben keresztül. Online oktatóid bevezetnek majd a retusálás, a digitális grafikák és a webdesign tervezés rejtelmeibe. Így képessé válsz arra, hogy reklámanyagokat vagy rövid animációkat tervezz és készíts majdani ügyfeleid legnagyobb örömére.

webdesign

Vizuális képességeidet kamatoztatnád? Készíts profi videókat, rövidfilmeket a Premier Pro és Final Cut Pro programok segítségével. A felvett anyagok megvágására, effektelésére, feliratozására és a filmes trükkök egyéb praktikáinak elsajátításához is rengeteg hasznos anyagot találsz az online oktatói térben. Ezzel a tudással felvértezve akár saját vállalkozást is indíthatsz: cégek bemutatkozó videóit, esküvői videókat vagy éppen zenekarok klipjeit készítheted el egyszemélyes stábként.

+1 Tanuld meg menedzselni magad

Ha már elsajátítottál egy új képességet azt is megtanulhatod, hogy érvényesülhetsz vele az online platformokon. Youtube csatornád felfuttatásáért sem kell egy vagyont kifizetned, ha pontosan tudod, milyen lépések vezetnek a siker felé. A SkillShop oldalán ezt is megtanulhatod vagy éppen azt, hogyan lehet a leghatékonyabban megjelenni a Google-on reklámokkal vagy hogyan találhatod meg potenciális ügyfeleidet a Google my Business segítségével.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Felkészültél az újratervezésre?