Folytatjuk „Vegyél hazait!” sorozatunkat! Válassz magyar termékeket otthonod bebútorozása során is!

Miért válaszd a hazait?

Nem csak ételeknél, ruháknál vagy kozmetikai termékeknél érdemes szétnézni a magyar gyártók között: számos hazai bútorgyártó céggel találkozhatunk, akik nem csak minőségi, de megbízható és látványos, mégis kényelmes bútordarabokat alkotnak.

Ha magyar bútorkészítőktől vásárolsz, valójában sokkal többet teszel egy egyszerű vásárlásnál. Választásodnak köszönhetően szinte befektetsz mind az adott tervezőbe, mind a magyar kézművesiparba, és vásárlásoddal támogatod munkájukat. Bár egyes esetekben valamivel drágábbak lehetnek ezen termékek, megéri beruházni egy-egy bútordarabra, hiszen időtállók, egyediek és legtöbb esetben még környezettudatos döntés ezt választani a tömegtermékek helyett.

Provident tipp: Válaszd a Provident heti kölcsönét, vagy akár a havi kölcsönét és valósítsd meg az elképzeléseidet!

Vásárolj magyar, hazai bútorokat

A környezetnek is jó!

„Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!”

A fenti mottó a környezettudatosság kapcsán terjedt el, de napjainkra már az élet szinte minden területén, sőt, a mindennapi életben a legegyszerűbb dolgok esetében is hasznos szemléletmódot jelent.

“Gondolkozz globálisan”, vagyis egy döntés meghozatalakor ne csak a közvetlen környezetet, valamint hatásokat és következményeket nézd. Egy-egy személyes döntésnek, mint ahogyan egy bútor kiválasztásának és megvételnek is tőlünk messze ható következményei lehetnek, amelyekre lehet, hogy nem is gondolnál elsőként. Például a hazai, kézzel készített bútorok vásárlása több szempontból is jót tesz környezetünknek, hiszen se a szállítás, se a tömeggyártás során keletkezett káros anyagokkal nem kell számolni.

A mottó vagy népszerű szólás másik fele, vagyis a “cselekedj lokálisan” félmondat pedig éppen arra vonatkozik, hogy a változások a szűk környezetünkben, kis dolgokkal kezdődnek. Már egy-egy alkalom – amikor a magyar bútorokat és azok készítőit választod a tömegcikkek helyett – is nagy eredményt hozhat.

Néhány magyar példa

Ha a minőségi, kényelmes, szép és mégis megfizethető, magyar bútorokról beszélünk, érdemes lehet szétnézned az alábbi cégek termékei között. Az RS Bútor széles kínálatában találhatsz egyszerűbb és nagyobb, összetettebb darabokat is, így könnyedén találhatsz olyat, amely elnyeri tetszésedet. A Papp Bútorházak üzlethálózata is az egyszerűbb, mégis minőségi bútorokra fókuszálnak, míg az Inova Bútor kínálatában már találhatsz egészen extravagáns és egyedi darabokat is. Érdemes lehet még meglátogatnod a Balaton Bútor online katalógusát is, ahol szebbnél szebb termékek között válogathatsz kedvedre.

TIPP: Nézz szét a bolhapiacokon vagy az Ecseri piacon, ha valami igazán különlegesre vágysz!

Emellett javasoljuk, hogy nézz körül a helyi asztalosok munkái között is! Elképzelhető, hogy egy-egy darab ez esetben is többe fog kerülni, de a minőség és az egyediség ismét csak garantált, ha őket választod. Ráadásul nagyon különleges bútordarabokhoz juthatsz hozzá, például a FaCsiGa társaság gyönyörű asztalokat készít farönkökből, míg a KF Bútor vagy az Origo Design Bútor modernebb bútorokat készít kifejezetten az otthonodba tervezve!

Egyedi magyar bútorok

Rendezd be otthonodat magyar bútorokkal!